שיטות לטיפול בשורשים בביוב
חדירת שורשי עצים אל מערכת הביוב היא אחד הגורמים הנפוצים ביותר לבעיות שונות בצנרת הביוב. השורשים סודקים את הצנרת וסבך השורשים גורם לסתימות בצנרת לעתים קרובות. במקרים חמורים במיוחד השורשים מפוררים את הצנרת ומפרקים אותה, מה שגורר השבתה כללית של מערכת הביוב וצורך בעבודות תיקון רחבות היקף.
אבל יש מה לעשות כדי למנוע את הבעיה מראש ואם היא כבר מתרחשת יש דרכים לטפל הן בתיקון התקלה והן בשורשים והרחקתם בקלות וביעילות, ואנחנו כאן כדי לספר לכם את כל מה שצריך לדעת על טיפול בשורשים בביוב.
איך מגיעים שורשים לביוב
מערכת הביוב אינה מזרימה מים בלבד, אלא גם פסולת מוצקה והשילוב הזה יוצר מקור מזון אידיאלי עבור צמחייה בכלל ועבור עצים בפרט, מה שגורם לשורשים "להימשך" אל הביוב כמו למגנט.
אנשים רבים סבורים שצינורות הבטון המודרניים מונעים כניסה או יציאה של כל דבר ממערכת הביוב אך האמת קצת שונה. צינורות הבטון עשויים מחוליות המוצמדות זו לזו, ולמרות צורת ההרכבה היוצרת סגירה הרמטית ככל הניתן, חיבורי החוליות עדיין רגישים יותר למעבר. תזוזות שונות בקרקע עשויות לגרום להתרופפות עדינה של החיבורים, ובכל מקרה, שורשי העצים יכולים לחדור לאט לאט בנקודות החיבור ועם הזמן להרחיב אותן, כשעוד ועוד שורשים עוברים בהן, גדלים ומתעבים.
האם עץ מנצח בטון?
הבעיה בחדירת השורשים לצנרת הביוב היא כפולה: מצד אחד, השורשים יוצרים סבך בו נתקעת פסולת מוצקה ולאורך זמן צפויה להיווצר במקום סתימה. ככל שהצינור קטן יותר הסתימה תקרה מהר יותר.
מצד שני, השורשים, כאמור, גורמים לפירוק הצנרת ובמקרים מסוימים לשבירתה מה שמחייב החלפה של יחידות שלמות בצנרת במידה והזנק אינו מאותר בזמן. אז כן, לאורך זמן עץ מנצח בטון.
אחזקה שוטפת ומניעה
כדי להימנע מראש מבעיות של שורשים בצנרת יש לטפל בצנרת באופן שוטף בעזרת רכבי ביובית. רכבי הביובית מצוידים במערכת צילום מיוחדת המאפשרת החדרת מצלמות זעירות לצנרת הביוב וסריקה של צידה הפנימי.
ביצוע סריקות קבועות אחת לתקופה מאפשר זיהוי של הבעיות בעודן קטנות, וטיפול מיידי לא רק בחדירת שורשים לביוב אלא גם בכל בעיה אחרת שעשויה להתגלות בצנרת.
בנוסף לביצוע סריקה פנימית של צנרת הביוב מומלץ לבצע טיפול מונע חיצוני מסביב לצינורות, בעיקר במקומות הידועים כרגישים יותר לחדירת שורשים. הטיפול מתבצע על ידי החדרה מלאכותית של חומרים קוטלי שורשים לאדמה שבקרבת הצינור. קוטל השורשים אמנם הורג את השורשים הבאים איתו במגע, אך הוא דוחה את שורשי העצים ומונע מהם להתקרב לצינורות, ללא גרימת נזק לעץ עצמו. החומרים בטוחים לשימוש ואינם גורמים לזיהום או מהווים סכנה בריאותית כלשהי, וגם אותם יש לחדש אחת תקופה. כמובן שיש להיוועץ בבעל מקצוע לפני שעושים שימוש בחומרים מעין אלה.
ואם בכל זאת נכנסו שורשים לביוב?
אם בכל זאת נכנסו שורשים לביוב יש לבצע עבודות ניקוי של הצנרת והרחקת השורשים ולתקן את הדרוש תיקון.
ההמלצה המקצועית שלנו היא להתחיל בסריקה פנימית של הצינורות על ידי מערכת סריקה אופטית או אחרת, שתאפשר זיהוי של הבעיות הקיימות בצורה הטובה ביותר.
במידה וזוהו שורשים יש לבצע חיתוך שלהם בשלב הראשון, ולאחר מכן שטיפה של הצנרת בלחץ מים גבוה כדי לפנות את שאריות השורים וכל דבר אחר שנתקע במקום.
אם זוהו גם סדקים או נזקים אחרים בצנרת ישנן היום שיטות שונות לתיקון הצנרת ללא פירוקה וללא צורך בחפירות והחלפת חוליות בטון. בתיקון מתבצע בעזרת החדרת שרוול מתנפח עם חומרי התיקון והדבקתם מבפנים, עד לייבוש. לאחר מכן מוציאים את השרוול – וזהו. לאחר מכן כדאי לבצע טיפול משלים בעזרת חומרים קוטלי שורשים, כפי שכבר הוזכר קודם לכן.
כתיבת תגובה