איך מאתרים נזילות מים?
נזילות מים סמויות, באסלה, בצנרת שבתוך הקיר, נזילות מהתקרה או ברזים המטפטפים בצורה איטית, לא תמיד נראות לעין על שעון המים שלכם אלא אם מותקן אצלכם מד מים דיגיטלי, הרגיש יותר מהמדים המכניים. בכל מקרה, כאשר הנזילה היא איטית ועדינה קשה לאתר את עצם קיומה או את מקורה. איך בכל זאת מאתרים נזילות מים?
כשמדובר בנזילות – טוב מראה עיניים
אם לא נסתכל ולא נחפש, נזילת מים יכולה להתקיים במשך שנים ואיש לא ישים אליה לב. זה עולה לנו כסף בתשלום חשבון המים באופן מיידי ובמידה והנזילה היא בתוך הקיר היא עשויה לגרום לנזקים ארוכי טווח לתשתיות המבנה. במקרים כאלה, כשנגלה את הנזילה ונזקיה יידרש תיקון יקר ומורכב.
אז מה עושים? מסתכלים. מסתכלים על מונה המים לראות שאין בו התקדמות קבועה גם כשכל הברזים סגורים, בודקים אותו לפני שיוצאים לחופש וכשחוזרים כדי לאתר התקדמות של המונה גם כשאינכם נמצאים בבית ומתבוננים בקירות למציאת סימנים ראשונים של רטיבות.
את בדיקת המונה ניתן לבצע גם בלילה, לאחר שאתם מוודאים שכל הברזים סגורים, כולל בגינה או במרפסת, ורצוי גם לסגור את ברז הניאגרה במידת האפשר. בדקו את קריאת המונה לפני שאתם הולכים לישון ובדקו אותה שוב בבוקר. אם אין נזילות ולא קמתם באמצע הלילה לשתות או ללכת לשירותים, המספר על המונה אמור להיות זהה בשתי הבדיקות.
איך נגרמות נזילות מים?
נזילות מים או הופעת נזקי מים יכולים להיגרם לא רק מצינורות סדוקים או ברזים שאינם סגורים היטב, כפי שדיברנו עד כה, אלא ממספר גורמים נוספים, שלא תמיד תלויים בכם:
- חיפוי קירות חיצוני באיכות ירודה.
- צביעה לא טובה של הקירות או שימוש בצבע מאיכות ירודה שאינו מגן מפני חדירת רטיבות לקירות, בעיקר בחדרים בסביבת לחות גבוהה כמו חדרי הרחצה והמטבח.
- ניקוז לקוי של מסילות החלון, לפעמים בקומה מעליכם, שעשוי לגרום למים לחדור אל תוך המבנה בטפטוף איטי אך קבוע.
- איטום לא טוב על הגג יגרום לרטיבות, בעיקר בקומות הגבוהות אך לא רק, במידה והרטיבות מחלחלת בקירות לאורך שנים.
- פיצוץ או סדק בצנרת שמתחת לרצפה שגורם לרטיבות להתפשט במעלה הקיר.
- איטום לא מספיק טוב של אריחי הרצפה בשילוב שטיפות רצפה מרובות או שימוש אחר בהרבה מים על המרצפות, שגורם למים לחלחל לתוך הרצפה ולרטיבות לעלות על הקיר.
בדיקה מקצועית
בכל מקרה בו יש לכם ספק, ובכדי לוודא שאין נזילות סמויות בתוך הקיר, כדאי להיעזר במקצוענים בתחום האינסטלציה בכדי להימנע מאותם נזקים אפשריים שהזכרנו. אנשי המקצוע יוכלו לאתר נזילות בצנרת גם במקומות שאתם לא יכולים, כמו בתקרה ומאחורי קירות חדר האמבטיה לדוגמא, והבדיקה המקצועית מהווה למעשה, מערכת שליטה בקרת נזקים שכדאי מאוד להיעזר בה כדי למנוע נזקים שונים שיעלה הרבה כסף לתקן ושעלולים להוריד את ערך הדירה.
שקט מצלמים… את הצנרת
אחד האמצעים הטובים ביותר העומדים לרשות אנשי המקצוע כדי לגלות נזילות היא מצלמה תרמית המזהה ריכוזי חום וקור, שעשויים להעיד על מיקום נזילה אפשרי.
סוג נוסף של צילום אפשרי לאיתור נזילות הוא צילום בעזרת סיב אופטי המוחדר לצינור המים ומועבר בו לאט לאט עד לאיתור מקום הנזילה. בעזרת שני עזרי צילום אלה, האפשריים בזכות הקדמה הטכנולוגית, ניתן לאתר את הנזילות בקלות ובמהירות, ללא שבירת קירות וללא פתיחת הצינור עצמו.
השורה התחתונה
השורה התחתונה אומרת שכדאי לבצע בקרת נזקים ומעקב שוטף אחר מערכת המים בבית שלכם. מה שאתם יכולים לבצע לבד – כמו בדיקת תקינות למד המים ומעקב אחר המדידות באופן קבוע או חיפוש יזום אחר סימני רטיבות על הקירות והתקרה, כדאי שתבצעו באופן שוטף וקבוע.
מלבד זאת בכל מקרה של ספק או חשד לקיומה של נזילה יש להזמין אנשי מקצוע לאיתור הנזילה ותיקונה, במידה ויש כזאת.
ההמלצה המקצועית שלנו היא להזמין בעל מקצוע אמין וישר, שיבצע מיפוי תרמי מצולם של הקירות והרצפה אחת לכמה שנים כדי לאתר התחלה של נזילות וטיפול בבעיות כשהן עוד קטנות.
כתיבת תגובה