מתי אתם צריכים אינסטלטור ומתי ביובית
קמתם בבוקר וגיליתם שיש לכם סתימה בשירותים או בכיור. ניסיתם לתקן לבד, לפתוח עם הפומפה, אבל זה לא עבד. ברור לכם שהשלב הבא הוא להזמין אינסטלטור שיפתח את הסתימה. אבל מה אם מדובר בסתימה גדולה יותר? מה קורה אם זו סתימת ביוב הדורשת טיפול מורכב יותר? במקרה הזה כדאי כבר להזמין ביובית. אם אינכם יודעים מה ההבדל בין אינסטלטור לביובית הגעתם למקום הנכון.
מה עושה אינסטלטור?
נראה כי כולנו יודעים טוב מאוד מה כוללת עבודתו של אינסטלטור. אינסטלטור הוא איש מקצוע אשר עוסק בטיפול, תיקון ותחזוקה של הצנרת הביתית שלכם. ישנן בעיות צנרת רבות שאפשר לפתור באופן עצמאי, כמו למשל סתימה קלה בצינור הביוב של כיור המטבח, אך יש סתימות רציניות יותר אשר דורשות ידע וכלים מקצועיים וכאן נכנס לסיפור האינסטלטור.
אז מה זו ביובית?
ישנן סתימות ביוב רציניות יותר אשר קורות בקווי הביוב המרכזיים, אלה ששייכים לכל הבניין המשותף או אפילו לרחוב כולו. במקרים כאלה יש להזמין ביובית.
ביובית היא בעצם משאית אשר יש עליה מיכל ועוד מגוון כלים מקצועיים כגון צינור מים בלחץ גבוה, אשר בעזרתם ניתן לפתוח סתימות גדולות, לשאוב את השפכים והלכלוך ולפנותם לבורות ניקוז השפכים המיועדים לכך. הביובית משמשת גם לשאיבת שפכים מבורות שפכים או בורות שומן המשמשים עסקים כגון מסעדות. ישנן ביוביות גדולות וישנן ביוביות קטנות אשר מיועדות לטיפול בתקלות ברחובות קטנים וצרים או בעלי נגישות קשה.
מעבר לכך – אם אתם זקוקים לביובית ומזמינים אינסטלטור, סביר להניח שהוא יזמין ביובית ואתם תשלמו על כך…
כיצד עובדת ביובית
השלב הראשון של עבודת הביובית כולל הפעלת משאבה חזקה אשר שואבת את כל השפכים והלכלוך מקווי הצנרת ובכך מרוקנת אותה מכל הגורמים שיכלו לגרום לסתימה.
בשלב השני נעשה שימוש בצינור המשפריץ מים בלחץ גבוה. תפקידם של המים הוא לשטוף את כל השאריות והלכלוך שנצמדו לדפנות הצינור. בנוסף, הביובית משמשת, כאמור לעיל, לשאיבת שפכים מבורות שפכים ופינויים לאתרי פינוי יעודים. כמו כן, על הביובית ישנו מכשור נוסף כגון כגון סיב אופטי ומצלמה, אשר בעזרתם ניתן לצלם מבפנים את קווי הצינור ולאתר את באופן מדויק את מקור הסתימה.
מתי להזמין ביובית ומתי אינסטלטור
לעתים נדמה שאנשים פרטיים הם אלה שמזמינים אינסטלטור ואילו העירייה היא זו אשר צריכה להזמין ביובית. אך ישנם מקרים שזה לא כך וגם אנשים פרטיים נזקקים לשירותי ביובית. אז איך תדעו מתי להזמין אינסטלטור ומתי להזמין ביובית? כלל אצבע פשוט הוא לפי מקור הסתימה. אם הסתימה היא בצנרת הפרטית שלכם, שמשרתת רק את הדירה שלכם, ומקורה הוא נקודתית בכיור או באסלה, אז נראה שהפתרון הוא לנסות לפתוח אותה לבד או להזמין אינסטלטור. לעומת זאת, אם הסתימה היא בצנרת הכללית, המשרתת את הבניין המשותף בו אתם גרים, מומלץ לפנות לוועד הבית ולדאוג שיזמין ביובית. אם הסתימה היא ברחוב אז האחריות לטיפול בה עוברת לרשות המקומית.
איך להימנע מסתימות בביוב
כדי להפחית את הסיכוי שתצטרכו את שירותיו של אינסטלטור או את שירותיה של ביובית חשובה מאוד התחזוקה השוטפת של הצנרת. נסו להימנע מלהשליך לצנרת חומרים שאינם נמסים או מתכלים כגון מגבונים וכן לאסוף אחת לכמה ימים את שאריות השערות שנוטות להצטבר על רצפת המקלחת. כמו כן, לפני שטיפת הכלים בכיור נסו לסלק מהם את הלכלוך הקשה והמוצק אל הפח או לכל הפחות דאגו שתהיה רשת קטנה בפתח הניקוז של הכיור (דבר שקיים באופן סטנדרטי בהרבה כיורים גם ככה). גם שומן רצוי שלא יצטבר בצנרת משום שהוא יכול להידבק לדפנות ולאט לאט ליצור סתימה ולכן לא כדאי לשפוך שאריות שמן לטיגון וכדומה לכיור. אם תשמרו על המינימום הזה ירד משמעותית הסיכוי שתתקלו בסתימה בצנרת שלכם.
כתיבת תגובה